Elaine serverer elgkjøtt i sin restaurant, Hävvi. Elgkjøttet skaffer hun selv, og på senhøsten blir det derfor mange jaktturer sammen […]

Elaine og Ante slakter rein til eget bruk på slakteplassen inne på fjellet. Dette gjør de i samarbeid med de […]

Samene tørker reinskinnene på husveggen og har sin egen teknikk for dette. Elaine forklarer og viser hvordan hun behandler og […]

Elaine høster inn sensommerens avlinger fra veksthus og åker. Noe får stå til langt utover vinteren, men mye må inn […]

Sensommeren har kommet til Oviken, og vi blir med Elaine når hun høster inn fra bærbusker, kålåker og drivhus. Der […]

Plukking, tilberedning, tørking, risotto og granola Om høsten er hele verden et eneste stort skattkammer. Skattene kan sankes både i […]

I del 1 av dette kurset blir du med på selve avlivningen av lammene. Det er viktig at dette gjøres […]

På julebordet hører det til god sylte. Elaine lager sin sylte av kjøtt fra reinkalv. Elaine lager julens sylte av […]

Gode pølser gjør seg på julebordet, men de er også praktiske å ha med på tur. Ingen pølser er bedre […]

Sommeren i Oviken har gitt gode vekstforhold for kål, løk og andre vekster i Elaines grønnsaksåkre. Hun dyrker selvsagt økologisk, […]