Kvann er den viktigste urten i samisk matkultur, smakfull og næringsrik som den er. Den kommer gjerne i følge med […]
Selv med moderne hjelpemidler til mye, har samene i århundrer fanget og merket reinkalvene på noenlunde samme måte. De starter […]
Ferskvannsfiske står for en viktig del av samenes matauk fra naturen. Bli med Elaine og Ante på isfiske på Storsjøen. […]
Elaine har sin egen røykekåte der hun røyker kjøtt og fisk i tråd med gamle tradisjoner. Denne gangen er det […]
Røkt fjellfisk smaker like godt enten man nyter det i godt lag rundt et bord ved peisen eller man samles […]
Reinen lever i store flokker, og det skal være rikelig med mat for å fø en slik stor flokk. Derfor […]
Før bjørka spretter må du være klar til å tappe bjørkesevja når den stiger. Elaine asp viser deg og forklarer […]
Elaine har forsådd en rekke ulike grønsaker. I dette kurset viser hun hvordan disse best plantes om for videre framdriving […]
Allerede tidlig i april byr natur og hage på herlige skatter for gane og mage. Elaine starter sesongen med å […]
Kalvedans og iskrem av den rike råmelka I dagens landbruk der det brukes kunstig inseminering, kan gårdbrukeren selv bestemme når […]