Bli med Elaine Asp og hennes datter, Kristina, når de forteller om hvorfor den samiska nationaldagen feires. De viser også […]

Bli med når vi salter reinkjøtt og lager Gurpi av kjøttdeig av rein og nettfett. Vi tar røykved og røyker […]

I dette kurset blir du med Elaine og Kristina når de salter og tørker kjøtt og kjøttpølse på samisk vis. […]

Elaine serverer elgkjøtt i sin restaurant, Hävvi. Elgkjøttet skaffer hun selv, og på senhøsten blir det derfor mange jaktturer sammen […]

Elaine og Ante slakter rein til eget bruk på slakteplassen inne på fjellet. Dette gjør de i samarbeid med de […]

Samene tørker reinskinnene på husveggen og har sin egen teknikk for dette. Elaine forklarer og viser hvordan hun behandler og […]

Elaine høster inn sensommerens avlinger fra veksthus og åker. Noe får stå til langt utover vinteren, men mye må inn […]

Sensommeren har kommet til Oviken, og vi blir med Elaine når hun høster inn fra bærbusker, kålåker og drivhus. Der […]

Plukking, tilberedning, tørking, risotto og granola Om høsten er hele verden et eneste stort skattkammer. Skattene kan sankes både i […]

I del 1 av dette kurset blir du med på selve avlivningen av lammene. Det er viktig at dette gjøres […]