
Her kan du finne alle kursene som faller under kategorien “Samisk”.
Lykke til!
Vårvinter
-
Gïrje-daelvie
-
februar-mars
Dette er årstiden for salting og kaldrøyking av kjøtt, og det er tid for å så grønnsaker. Lær hvordan du går frem, og bli kjent med de mest kjente samiske matrettene.
Vår
-
Gïrje
-
april-mai
Elaine er en dreven isfisker og skaffer selv fisken til restauranten sin – se hvordan. Her kan du også følge Elaine og Ante når de flytter reinen til kalvingslandet. Elaine går på vårsanking av bjørkesaft og de herligste urter – gled deg til mer god mat! Våren er også tid for smart omplanting av Elaines småplanter.
Vårsommer
-
Gïrje-giesie
-
mai-juni
Elaine planter ut i veksthus og i sine hügelbed – lær å lage slike bærekraftige grønnsaksbed. Hun lager deilig saft av ville urter og viser hvordan du kan utnytte råmelk til spennende retter.
Sommer
-
Giesie
-
juni-august
Bli med Ante og Kristina når de merker sine reinkalver og når Elaine plukker og tilbereder kvann og turt – samenes viktigste urter i matlagingen.
Høstsommer
-
Tjaktje-giesie
-
august-september
Elaine sanker og høster bær, sopp og grønnsaker. Lær hvordan hun konserverer på ulike måter, og lær litt mer original bruk i matretter. Her får du også bli med på jakt og slakting av vilt, rein og andre husdyr. Elaine viser deg hvordan du parterer skrottene på riktig vis.
Høst
-
Tjaktje
-
oktober-november
I oktober og november berges aller siste rest inn fra åkeren. Dyrkingssesongen avsluttes for året. Det er også tid for slakt av rein og elgjakt, og til å utnytte disse råvarene på bærekraftig vis.
Høstvinter
-
Tjaktjedaelvie
-
november-desember
November og desember er det for tilberedning av mat etter slakteperioden. Mye godt legges i fryseren, og det er tiden for juleforberedelser. Lær hvordan Elaine lager godt tilbehør og tradisjonsmat til jul.
Vinter
-
Daelvie
-
desember-februar
