Enten det gjelder et husdyr eller et vilt dyr som gir sitt liv for å mette våre mager, så skylder vi å vise dyret respekt ved at hele slaktet blir benyttet – ikke noe skal gå til spille. Denne respekten ser vi for lite av i våre dagers forbrukersamfunn. Overrask dine gjester med et nydelig festmåltid som er laget av det som ofte anses som mindre verdifulle deler av dyret – innmaten. Hjerte, tunge, mule (!) og blod – delikat fremstilt – à la carte – med variert tilbehør og toppet med Creme brulèe enebær.
Innmat er veldig sunn og næringsrik – proppfull av viktige mineraler. I tillegg får du ofte tak i dette gratis eller til en liten penge. Ut fra en bærekraftig tankegang bør vi bli langt flinkere til å utnytte også innmaten – og det smaker veldig godt når det er riktig tilberedt.
Det er viktig at barn lærer seg å spise innmat. Her er oppskrift på mye godt som kan lages også i hverdagen.
Kurset henger delvis sammen med kurset om Kokekjøtt og innmat.
Hva du lærer:
Om kurset:
Kurset har komprimert nyttig og unik kunnskap om kursemnet. Dette gjør det raskt og enkelt for deg å lære det du trenger – når og hvordan du ønsker. Hvert kurs er lest inn med klar, tydelig tale og inneholder utallige flotte bilder, både i videokurset og i kursboken!
Oppskriftene kan lastes ned og printes ut.
Dette kurset er delt opp i 1 videoleksjon.
Lytt til kurset når og hvor du vil med vår lydbok.
Etter kurset kan du prøve deg selv med vår Quiz!
Kursbok er på kurs-siden.
Elaine Asp har sørsamisk bakgrunn og er kjent som en av Sveriges aller beste kokker. Hennes kokebok ‘HÄVVI” ble i 2020 kåret til verdens nest beste kokebok i kategorien ‘Best i alle kategorier’ i den prestisjefylte konkurransen ‘Gourmand Awards’.
Enten Elaine lager de mest fasjonable a la carte retter eller tryller frem magi på bålpanna, er maten alltid inspirert av hennes kjærlighet til reinen, naturen, bærekraft og det sørsamiske kjøkken.
I sin oppvekst lærte Elaine matlaging av sin mormor, og hun ble tidlig innført i tradisjonene med jakt, fiske og sanking av bær, sopp og andre spiselige vekster fra naturen. Hun lærte hvordan man bevarer og foredler disse råvarene gjennom sylting, salting, fermentering, tørking og røyking. I dag er det datteren, Kristina, som følger i Elaines og mormorens fotspor.
Tilgangen på planter og vilt i naturen og fisk i innsjøene er ikke uendelig. De er ressurser som vi må behandle med varsomhet og respekt. Hvis et dyr gir sitt liv, er det min oppgave som kokk å bruke hele dyret – ikke bare indrefileten og entrecoten.
Innherredsveien 101
7503 Stjørdal
Org nr. 925 395 412
akademi@medbroen.no
Infokapsel | Varighet | Beskrivelse |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |