I dette kurset blir du med Elaine og Kristina når de salter og tørker kjøtt og kjøttpølse på samisk vis. De bruker selvsagt reinkjøtt, men metoden kan benyttes også til annen type kjøtt.
Her er det svært viktig å være nøyaktig med hygiene, saltmengder og selve tørkeprosessen som utføres i flere etapper.
Målet er at de gode bakteriene skal få dominere prosessen frem til ferdig produkt. De dårlige må ikke få overtaket fordi da blir kjøttet ødelagt.
Elaine viser deg sin favorittoppskrift på kjøttpølse, og gir tips om hvor du også finner andre oppskrifter.
Tørket kjøtt er enkelt å lagre og er perfekt som ‘det lille ekstra’ når du er ute på tur. Å servere egne pølser og kjøttsnack sammen med god drikke i et godt lag – det imponerer gjestene og gir verten godfølelsen. Trivelig å servere unik tradisjonsmat man har laget selv.
Hva du lærer:
Du får en god oppskrift på reinpølse. Alle oppskrifter kan lastes ned og printes ut.
Om kurset:
Kurset har komprimert nyttig og unik kunnskap om kursemnet. Dette gjør det raskt og enkelt for deg å lære det du trenger – når og hvordan du ønsker. Hvert kurs er lest inn med klar, tydelig tale og inneholder utallige flotte bilder, både i videokurset og i kursboken!
Dette kurset er delt opp i 3 videoleksjoner.
Lytt til kurset når og hvor du vil med vår lydbok.
Etter kurset kan du prøve deg selv med vår Quiz!
Kursbok er tilgjengelig på kurs-siden.
Elaine Asp har sørsamisk bakgrunn og er kjent som en av Sveriges aller beste kokker. Hennes kokebok ‘HÄVVI” ble i 2020 kåret til verdens nest beste kokebok i kategorien ‘Best i alle kategorier’ i den prestisjefylte konkurransen ‘Gourmand Awards’.
Enten Elaine lager de mest fasjonable a la carte retter eller tryller frem magi på bålpanna, er maten alltid inspirert av hennes kjærlighet til reinen, naturen, bærekraft og det sørsamiske kjøkken.
I sin oppvekst lærte Elaine matlaging av sin mormor, og hun ble tidlig innført i tradisjonene med jakt, fiske og sanking av bær, sopp og andre spiselige vekster fra naturen. Hun lærte hvordan man bevarer og foredler disse råvarene gjennom sylting, salting, fermentering, tørking og røyking. I dag er det datteren, Kristina, som følger i Elaines og mormorens fotspor.
Tilgangen på planter og vilt i naturen og fisk i innsjøene er ikke uendelig. De er ressurser som vi må behandle med varsomhet og respekt. Hvis et dyr gir sitt liv, er det min oppgave som kokk å bruke hele dyret – ikke bare indrefileten og entrecoten.
Innherredsveien 101
7503 Stjørdal
Org nr. 925 395 412
akademi@medbroen.no
Infokapsel | Varighet | Beskrivelse |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |